Financiering

Een eigen onderneming starten is snel gedaan, echter om te kunnen starten heb je vermogen nodig. Start je een eigen onderneming zonder investeringen, moet je wel rekening houden met een startperiode waarin er geen of nauwelijks inkomsten zullen zijn.

Deze periode zul je moeten kunnen overbruggen. Maar vaak zijn er juist wel investeringen nodig. Dergelijke investeringen zullen gefinancierd moeten worden. Ten eerste is een goed ondernemingsplan een vereiste. Maar naar wie kun je daarmee gaan en wat zijn de mogelijkheden?

  • U of uw partner hebben de financiering zelf beschikbaar
  • Friends / fools / familie
  • Banken
  • Leveranciers
  • Crowdfunding

Wij raden u aan om alle hierboven vermelde bronnen te proberen en wel tegelijkertijd. Wacht niet af en wees pro-actief. In deze tijd is een financiering krijgen niet makkelijk, maar er zijn zeker kansen. Alle partijen zullen kijken naar de ondernemer en een inschatting maken naar de capaciteiten van de ondernemer. Daarnaast wordt de ondernemingsplan beoordeeld. Banken en leveranciers zijn heel kritisch, maar zeker te proberen waard.

In Nederland en bij Nederlanders is het nog geen gemeengoed, in andere culturen wel, maar lenen zonder tussenkomst van banken is zeker iets om in overweging te nemen. Ook in deze tijd zijn er genoeg mensen die geld hebben en behoefte hebben aan een goed rendement. Dit is een kans die u niet uit mag sluiten.

[program id=”991″]