Eigen website

In de tijd waarin we nu leven zou elke onderneming een eigen website moeten hebben. Het kan een van de allerbelangrijkste stappen zijn in de communicatie van je onderneming. Je website is noodzakelijk en bepaalt een belangrijk deel van je imago.

Een website is een goedkope maar zeer effectieve manier van marketing. Een eigen website is voor het overgrote deel van de ondernemingen van vandaag niet meer weg te denken. Tevens kunt u uw website zien als een uitgebreid visitekaartje. Ten slotte laat een fotograaf ook zijn portfolio en referenties zien, een fysieke winkel zijn openingstijden en aanbod en een dienstverlener zijn kennis en expertises… Maar er is meer. Een website die goed opgezet is, kan een goede positionering krijgen in zoekmachines zoals google en kan gebruikt worden om mee te adverteren op het internet.

Een professioneel e-mailadres

Tevens komt bij een website een professioneel e-mailadres. Een e-mailadres met @uwDomeinnaam.nl staat professioneler dan @hotmail.com en heeft minder beperkingen. Daarnaast wordt het vandaag de dag ook van bedrijven verwacht dat ze een @uwDomeinnaam.nl e-mailadres hebben.

Domeinnaam + webhosting

Een domeinnaam is vaak de handelsnaam van de onderneming. Mocht dit niet zo zijn, dan is het kiezen van de juiste domeinnaam soms een langdurig en lastig proces. De waarde van de domeinnaam kan flink oplopen als de naam zelf al mooie trefwoorden of een juiste uitstraling heeft. Webhosting is een dienst op het internet die aan particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen of andere inhoud.

Op de pagina domeinregistratie en hosting wordt u doorverwezen naar een aantal goede en goedkope partijen die dat aanbieden.

CMS systeem

Een eigen website zelf onderhouden; dat kan met CMS pakketten. CMS staat voor Content Management System. Op internet wordt dit zeer uitgebreid uitgelegd, zoals hier waar het installeren van WordPress wordt uitgelegd. Maar daarmee heeft u nog geen mooie en complete site. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op de pagina met webdesigners.

Zoekmachines

Tegenwoordig zijn voor veel websites zoekmachines de belangrijkste manier voor het krijgen van bezoekers. Een website optimaliseren voor zoekmachines is soms een hele klus en hoeft niet voor elke website. Het is wel een punt om even over na te denken. Worden zoekmachines een belangrijke factor bij uw website? Zo ja: wilt u voor elke bezoeker apart betalen of ook in de normale niet-gesponsorde resultaten terecht komen? Want in dat laatste geval moet met vele zaken rekening gehouden worden. Wat wij u als dienst aanbieden is: uw website hoger in de ranking van de zoekmachines laten komen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@starten-onderneming.nl