Marketing op internet

Marketing wordt nog niet op grote schaal toegepast op het internet. Internetmarketing is dusdanig anders dan die voor andere media dat veel afnemers het eng vinden om de stap te zetten. Toch is het voor vrijwel alle onderneming goed om na te denken over hoe het bedrijf zich op internet wil presenteren en welke bezoekers naar de site getrokken moeten worden. Door internetmarketing kunt u zich op een goedkope manier je richten op potentiële klanten.

De kansen zijn op internet voor elk onderneming gelijk. Een website van een grote onderneming hoeft niet noodzakelijk meer bezoekers te trekken dan die van een kleine onderneming. Internetmarketing is dus ook interessant voor startende ondernemers. Door de lage prijzen is met een beperkt budget is al veel mogelijk.

Een website kan grote aantallen bezoekers trekken. Toch is het aantal websites dat niet of nauwelijks gevonden word groot. Vaak worden sites ontworpen met een mooie uitstraling, maar de achterliggende structuur wordt ongemoeid gelaten. Het idee dat als je een website hebt de bezoekers wel naar je toe zullen komen, klopt niet.

Alles is meetbaar.

Marketing op internet heeft als voordeel dat alles te meten is. Er is geen enkel ander medium waarbij zoveel gegevens kunnen worden verzameld over het gedrag van potentiële klanten. Hierdoor kunnen snel nieuwe ideeën getest worden en de niet optimaal werkende onderdelen worden aangepast. Uiteindelijk is het mogelijk om tot een winnende strategie te komen. Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van google analytics.

Twee manieren van Internet Marketing

Zoekmachine optimalisatie
De bekendste vorm van Internet Marketing is zoekmachine optimalisatie. Hierbij wordt geprobeerd een website zo hoog mogelijk in de zoekmachines te plaatsen op voor de website relevante trefwoorden. Vaak is het nodig om de structuur van de website op diverse onderdelen aan te passen. Veel bedrijven hebben dan ook tekstschrijvers in dienst om de teksten op de website te herschrijven.
Er wordt onder andere gewerkt aan het opbouwen van een groot aantal links van andere sites, gerelateerd aan die van uw site. Een website in de topposities van de zoekmachines kan grote aantallen (relevante) bezoekers verwachten, en is daarom een effectievere en goedkopere manier om meer bezoekers te trekken.

Zoekmachine adverteren
Zoekmachine adverteren is een vorm van adverteren op internet waarbij een advertentie wordt geplaatst naast (of boven) de resultaten van een zoekmachine. U betaalt alleen als iemand op uw advertentie klikt. Een internetmarketingbureau kan helpen om ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen op uw advertentie klikken, zodat een zo goed mogelijk rendement uit de advertenties wordt gehaald.